Lopeti Steakhouse, Kuru dinlendirme ve Lokum

[supsystic-gallery id=’6′ position=’center’]

Lopeti ismi Türkçe’de kemiksiz et anlamına gelen Lop Et’ten geliyor. Türkçe sevdamız, ve yabancı isim meraklılarına bir sitem ve gönderme, Fransızca Le Petit (Küçük) kelimesinin telafuzunu andıran Türkçe bir isim bulduk. Dana’nın Lop eti gibi düşündük ve markayı tescilledik. Aslında bütün çabamız Steakhouse kelimesine “et lokantası” dışında türkçe bir isim bulmaktı. Lokum, Kuru Dinlendirme yöntemi ile dinlendirilir.

Lopeti Steakhouse’da sunduğumuz sığır (dana-düve) etlerimiz uygun şartlarda kuru dinlendirme (dry age)* denilen bir teknikle 28 gün dinlendirilir. Dinlenmeye uygun kalitedeki düve yahut dana eti de, peynir ve şarap gibi dinlendikçe aroması güçlenen bir yapıya sahiptir.

Her et dinlendirmeye uygun değildir. Kaliteli bir et için, et mermerli  ( etin içindeki damarlı yağ tabakası) olmalıdır . Bu kalitede et için sığırın gelişimi sırasında beslenmesi önemlidir. Bu yüzden Karacabey-Küçük Karaağaç köyünde açık besicilik yaptığımız çifliğimizden temin ettiğimiz Sığırları (Dana ve Düve) dinlendirerek lezzet düşkünlerine sunuyoruz.

Mimar Serhat Ertan’ın dizayn ettiği restoranımız binanın girişinde, sağ kısmında binayı L şeklinde sararak konumlanmıştır.

Dinlendirme yöntemleri

Etler hakkında & Çiğ Paket Servisi

  • Dinlendirme Yöntemleri

Dry Aged Beef, yani kuru dinlendirme biftek. Bu yöntem, eti lezzetlendirmek ve yumuşatmak için kullanılan klasik bir yöntem. 21 gün dinlendirime eti yeterince yumuşatmasına rağmen, 28 gün uygun şartlarda kemiğiyle dinlenen et lezzet olarak inanılmaz farklar yaratıyor ve et yaşlandıkça lezzeti ve yumuşaklığı artıyor, ve size şarabınızı yudumlarken ağzınızda dağılan etin tadını çıkarmak kalıyor.

Kuru dinlendirme zahmetli ve pahalı bir yöntemdir. Ülkemizde yeni uygulanmaya başlanan bu yöntem, etin daha sulu, daha yumuşak ve et aromasının çok daha yoğun olmasını sağlar.

Kuru dinlendirme yöntemiyle dinlenmiş et yumuşar ve inanılmaz bir tada ulaşır. Et olgunlaştıkça, içlerindeki enzimler proteinleri amino asite dönüştürürler, böylelikle ette çiğ tadı kalmaz, etlerimizi az pişmiş, en fazla orta pişmiş yenirse lezzeti anlaşılır. eğer kuru dinlendirilmiş bir eti daha önce yemediyseniz, kasaptaki çiğ etle kıyaslamayın, bu süreçte et bir nevi pişer. Ve çiğnedikçe, ağızda suyunu bırakarak dağılır.

Her et dinlenmeye uygun değildir ve bilinçsizce dinlendirilen et bozulur.

Islak Dinlendirme ( Wet age )

Kuru dinlendirme kadar yoğun bir lezzeti ve yumuşaklığı olmamasına karşın bu yöntem de dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan yeni bir dinlendirme yöntemidir. Vakumlanarak dönlendirme yöntemidir. Restoranımızda kuru dinlendirme olmayan bütün ürünler bu yöntem ile dinlendirilir.